Innebandy – Sveriges nya folksport

Sverige har en lång historia med både större och mindre framgångar i lagsporter som fotboll, hockey, bandy och handboll.

Den nya lagsport som poppade upp under 80-talet, och tog en rejäl fart under 90-talet, är innebandy. Redan i slutet av 90-talet blev innebandy Sveriges näst största lagidrott, sett till antalet licensierade spelare. Under 20oo-talet stabiliserade antalet licensierade spelare till att ligga mellan 120 000 och 130 000 stycken.

Sett till alla som spelar innebandy i korpen, med kompisarna eller med arbetskamraterna beräknas siffran på antal personer som spelar innebandy regelbundet upp till 500 000 stycken. Det gör att det går att säga att innebandyn är Sveriges nya folksport.

Anledningar till att innebandyn slagit igenom som den gjort beror på att den är lättillgänglig, den för med sig relativt låga kostnader samt att den kort och gott är fartfylld och rolig. Det som kort och gott behövs för att lira innebandy är en yta som är tillräckligt stor, klubba och boll, lämpliga kläder samt några kompisar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.